вівторок, 15 квітня 2014 р.

Великодні забави

три ангелаВеликдень – Світлий празник Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа – є найстаршим і найбільшим християнським святом. На Великдень Христова Церква прославляє найголовніший історичний факт – Вокресіння Христове. Христове Воскресіння є фундаментом християнської віри, без Христового Воскресіння ані християнська проповідь немає жодного сенсу, ані християнська віра немає жодного смислу.

Великдень характеризується цілим рядом звичаїв, які увійшли в побут як ігри, святкові розваги. Більшості відомий звичай биття яєць на Великдень. Гра зовсім проста: один тримає в руці яйце носиком вгору, а інший б'є його носиком іншого яйця. Той, у якого яйце залишається цілим, продовжує гру вже з іншим учасником.
Великдень характеризується цілим рядом звичаїв, які увійшли в побут як ігри, святкові розваги. Більшості відомий звичай биття яєць на Великдень. Гра зовсім проста: один тримає в руці яйце носиком вгору, а інший б'є його носиком іншого яйця. Той, у якого яйце залишається цілим, продовжує гру вже з іншим учасником.


А ось ще кілька цікавих ігор:


Катання яєць
Улюбленою пасхальною грою на Русі було катання яєць: робили простий дерев'яний або картонний «каток», а навколо нього звільняли рівне порожнє місце, на якому розкладали фарбовані яйця, або маленькі призи, або іграшки. Гравці підходять по черзі до катка і котять своє яйце; предмет, який яйце чіпатиме, - виграний.

Пошук пасхальних яєць
Якщо ви прийшли в гості з дітьми, можна провести таку гру: хтось із старших заздалегідь ховає в різних місцях яйця з сюрпризами - картонні, пластикові, склеєні конвертики у формі яєць з маленькими призами (можна, звичайно, заховати і такі популярні у нинішніх дітей ласощі з іграшкою, як «Кіндер-сюрприз»). Якщо дітей буде багато, можна розділити їх на дві команди, кожна з яких буде прагнути виграти якомога більше яєць у відведений для цього час. Звичайно, треба постаратися, щоб кожна дитина знайшла хоча б одне яйце, і як приз забрала додому.


Естафета з яйцем
Гравці розбиваються на дві команди і повинні бігом з яйцем у ложці дістатися до фінішу і повернутися назад, щоб передати яйце наступному товаришеві по команді. Можна гру урізноманітити і тримати ложку не в руках, а в роті.

Подарунки
Одного з гравців вибирають ведучим, він відправляється в подорож, і всі гравці просять його привезти їм із різних міст подарунки. Вони називають міста, але подарунки не називають - вони поки не знають, що «пришлють» їм «родичі». Міста краще називати загальновідомі і бажано на різні букви. Ведучий приймає всі прохання, прощається і відправляється в подорож, тобто виходить з кімнати. «Подорож» продовжується не більше п'яти хвилин - за цей час ведучий повинен придумати, кому що привезти.

Назва подарунка повинна починатися з тієї ж букви, з якої починається назва міста, згадана кожним граючим. Так, наприклад, тому, хто назвав місто Київ можна привезти кошик, кішку, корито, копито, колесо, капусту і т.д., а тому, хто назвав Суми - сумку, самовар, суп, скриню і т.д. Чим смішніший подарунок, тим краще. Головне завдання ведучого - запам'ятати, хто яке місто назвав, а подарунок на відповідну букву придумати нескладно. Подорож закінчена. Всі вітають мандрівника з благополучним прибуттям. Починається роздача подарунків.

Фанти

Зазвичай фанти, якщо їх не придумати заздалегідь, бувають досить одноманітними: заспівати пісню, прочитати вірш, станцювати, розповісти анекдот. Але якщо підготуватися заздалегідь, можна придумати багато цікавого: інсценувати дресирувальника і дресировану тварину, зобразити власною фігурою якусь знайому картину, скласти пісеньку про сьогоднішній вечір, за допомогою пантоміми розповісти про подію, відому всім присутнім, і т.д.


Не має значення, які  ігри ви обрали, головне, щоб вам і вашим дітям було весело і цікаво.

Немає коментарів:

Дописати коментар