четвер, 20 лютого 2014 р.


Граємось вдома                                  

мультяшки для дневникаУ негоду перед кожною мамою постає питання: як розважити дитину на цілий день?
У  такому  випадку стане у пригоді настільна гра відповідно до віку дитини. Для діток 2,5 – 3 років підійдуть лото  і доміно,пазли, картонні фігурки. Дітям 3-4 років цікаві складніші настільні ігри - коли гравці по черзі кидають кубик і роблять кількість ходів відповідно до цифри, що випала. Такі ігри навчають дитину виконувати певні завдання, грати за правилами. Дитина також вчиться міркувати, яка цифра більша, а яка менша; що повинно випасти на кубику, щоб привести до бажаного результату.
Ці ігри - перша сходинка  підготовки до навчання у школі. Якщо у сім'ї декілька дітей, вони можуть грати всі разом. Але правила гри повинен пояснити дорослий, щоб усі гравці їх зрозуміли і домовилися дотримуватися. Тому що те, як дорослий пояснить нову гру, діти надалі викорис
товуватимуть самостійно.



Також дітям будуть цікаві ігри на спритність і координацію рухів.  Дуже захоплюють дітей ігри на точність - збивання мішеней. Це кеглі, городки. Обирайте гру залежно від характеру та інтересів вашої дитини. Якщо малюк непосидючий, йому будуть цікаві більш активні ігри. Але й до настільних ігор його також слід поступово привчати - грати щоразу трохи довше, щоб сформувалася звичка доводити справу до кінця, виконувати встановлені правила.

Вчимося програвати
блестяшки для аськи У кожній грі дитину важливо навчити не лише вигравати, а й програвати. Точніше - правильно ставитися до програшу, іноді діти починають поводитися агресивно щодо переможців - хтось кричить, що він все одно виграв, хтось ламає гру. Мамі слід заспокоїти дитину і запропонувати пограти знову у ту чи іншу гру, а також пояснити, що не все може одразу виходити добре і що в усьому потрібне терпіння. Дитина повинна навчитися приймати поразку спокійно. Адже через дитячу гру вона сприймає життєві ситуації, які не завжди бувають радісні, вчиться терпіти, виконувати правила до завершення справи, хай якою неприємною вона є. Помилка, коли старші починають «піддаватися» молодшим, або дорослі заспокоюють дитину; «ну гаразд, все-таки ти виграв». Постійно йти на поводу у дитини не варто. Перші поразки в житті слід навчитися сприймати гідно. Деякі діти, починаючи програвати, стараються трохи схитрувати у грі, щоби здобути перемогу. Але дитина повинна засвоїти, що не дотримуватися правил - значить вчиняти нечесно.

Джерело: Вострикова, Г.  У  що, як і в якому віці цікаво й корисно грати дитині // Батьківський комітет України.- 2014.- №2.- С.10


 

Немає коментарів:

Дописати коментар